Korvaukset

Kilpilahden sairauskassassa on käytössä Iris – sähköinen asiointipalvelu, josta löytyy myös mobiiliversio.

Korvaushakemukset liitteineen voi toimittaa kassaan asiointipalvelun kautta. Näet palvelusta myös hakemuksen käsittelyvaiheet sekä korvaustietosi. Voit muuttaa Iriksen kautta osoite- ja pankkitilitietosi.

Tunnistaudu omilla pankkitunnuksilla osoitteessa kilpilahti.omasairauskassa.fi. Saamme tiedon tunnistautumisesta, jonka jälkeen voimme lisätä sinut käyttäjäksi. Saat sähköpostiisi tiedon hyväksymisestä (joskus viesti voi mennä roskapostikansioon). Sen jälkeen voit aloittaa palvelun käytön.

Oikealla olevasta valikosta löydät tiedot korvattavista maksuista.  Jos olet epävarma kuuluuko jokin hoito tai lääke korvattaviin, ota aina ensin yhteys sairauskassaan!

Asioidessasi lääkäriasemilla, hammaslääkärillä tai hoitolaitoksissa, joiden kanssa Kilpilahden sairauskassalla ei ole sopimusta, suosittelemme, että Kelakorvaus vähennetään heti laskusta. Maksa kustannukset ensin itse ja toimita kuitit sekä  korvaushakemus sairauskassaan.

Korvausten hakuaika on kuusi kuukautta maksun suorittamisesta.

Toimistomaksuista korvataan 10 € / käynti, kantamaksuja ei korvata.

Korvauksien maksuun tarvitaan esimerkiksi:

Lääkärinpalkkio:
Korvaus suoritetaan maksettua laskua vastaan, liitteeksi korvaushakemus ja selvitys lääkärin antamasta hoidosta ja peritystä palkkiosta

Hammashoito:
Korvaus suoritetaan maksettua laskua vastaan, liitteeksi korvaushakemus ja selvitys hammaslääkärin antamasta hoidosta ja perityistä palkkiosta

Silmälasit:
Maksukuitti, jossa erittely kehysten ja linssien osuudesta ja kopio asiakaskortista, jossa näkyy linssien vahvuudet

Suuhygienisti:
Korvaus suoritetaan maksettua laskua vastaan, liitteeksi korvaushakemus, hammaslääkärin määräys sekä selvitys suuhygienistin antamasta hoidosta

Fysioterapia:
Korvaus suoritetaan maksettua laskua vastaan, liitteeksi korvaushakemus ja lääkärin määräys. Hoidon antaneen henkilön nimen ja hoitopäivän tulee selvitä laskulta tai muulta erittelyltä.

Tästä linkistä voit tarkistaa onko hoidonantaja terveydenhuollon ammattihenkilö julkiterhikki

 

Linkkejä:

www.kela.fi
www.kela.fi/laakkeet
www.kela.fi/matkat
Julkiterhikki